Alegría bestaat uit een 20-tal enthousiaste gitaristen die onder leiding van onze dirigente Marleen Casteele een repertoire gaande van renaissance- tot popmuziek brengen. Naast de klassieke gitaar bespelen we bas- en octaafgitaar(evenals) en ook elektrische gitaar. Soms wordt daar percussie, blokfluit, dwarsfluit of cello aan toegevoegd.

We doen vaak mee aan muzikale evenementen, zoals ‘Dag van de Gitaar’, ‘Cultuurmarkt Waregem’ en wedstrijden. Zo werden we in 2008 eerste laureaat van de Ottoboni-kamermuziekwedstrijd in Lier met 90 % en daar zijn we trots op! In 2011 namen we deel aan het internationale festival Mondomusica in Cremona (Italië) wat ook een onvergetelijke gebeurtenis was.

Alegría maakt graag kennis met binnen- en buitenlandse gitaarensembles en koren, waarmee duoconcerten georganiseerd worden. Alegría was te gast in Cambridge (GB), Rheine (Duitsland), Mirandola (Italië) en Juvisy-sur-Orge (Frankrijk). We werkten samen met de gitaarensembles Cuerda (Antwerpen), Color (Schaarbeek), het gitaarduo Flâmas en met enkele koren, ondermeer La Gioia (Vichte) en Amaranthe (Oudenaarde).

Indien u geïnteresseerd bent in een concert of een muzikale omlijsting van recepties, huwelijken of andere evenementen kan u contact opnemen via dit formulier.

Met vriendelijke groeten,
Gitaarensemble Alegria